Η σελίδα δεν έχει μεταφραστεί ακόμη. Βοήθησέ μας να μεταφράσουμε αυτή και άλλες σελίδες στο fsfe.org, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διαβάσουν το μήνυμά μας στην μητρική τους γλώσσα.

Events

Event Archive for 2010

Συνάντηση της Κοινότητας στο Αμβούργο : Η δημοκρατία χρειάζεται Ελεύθερο Λογισμικό

15 December 2010

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 ο Matthias Kirschner θα βρίσκεται στη Συνάντηση της Κοινότητας στο Αμβούργο για μια διάλεξη με θέμα «Η δημοκρατία απαιτεί Ελεύθερο Λογισμικό». Η ιδέα είναι να αναρωτηθούμε: Για να διευκολύνουμε τον κεντρικό έλεγχο; Ή για τη δημιουργία συστημάτων στα οποία η εξουσία ανήκει σε όλους μας; Θα χαρούμε να σας δούμε από τις 19:30 στις αίθουσες της Attraktor e.V., Mexikoring 21, Hamburg City Nord!

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο, Γερμανία

09 December 2010

Αυτόν τον μήνα και πάλι, η Κοινότητα θα πραγματοποιήσει τη συνάντησή της στο Newthinking Store, Tucholskystr. 48, 10117 Berlin. Θα είμαστε εκεί από τις 19:30. Ο Ali Gündüz θα κάνει μια παρουσίαση για το "Ελεύθερο Λογισμικό GSM". Η ομιλία απευθύνεται σε όσους δεν γνωρίζουν τα πρωτόκολλα του GSM. «Έχετε συνηθίσει στην ιδέα των Android και Meego; Για να δούμε τι θα σκεφτείτε για τη δυνατότητα του χειρισμού των λειτουργιών του κινητού σας με Ελεύθερο Λογισμικό», ανακοινώνει ο Ali Gündüz. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

Το Ελεύθερο Λογισμικό στη δημόσια διοίκηση, συνέδριο OSEPA, Badajoz, Ισπανία

02 December 2010

Σε συνέδριο στο Badajoz, στην Ισπανική περιφέρεια της Εξτρεμαδούρα, εκπρόσωποι δημοσίων διοικήσεων από την Ευρώπη ανταλλάσσουν εμπειρίες και σχέδια σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff έχει προσκληθεί να μοιραστεί τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή πολιτική για το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοικτά Πρότυπα.  

WIPO CDIP/6

22 – 26 November 2010

Στην επιτροπή του WIPO για την ανάπτυξη και την «πνευματική ιδιοκτησία», τα κράτη μέλη του WIPO θα αντιπαρατεθούν για το πώς οι κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα εμπορικά σήματα μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff και η βοηθός Maelle Costa θα συμμετάσχουν για να παρουσιάσουν τη συμβολή του FSFE στη συζήτηση. Στα θέματα της ατζέντας περιλαμβάνονται τα συνεργατικά προγράμματα και οι πατέντες.  

Συνέδριο: Ένταση ανάμεσα στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στη διαδικασία προτυποποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών

22 November 2010

Τα τεχνολογικά πρότυπα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προβολή ή την κατάπνιξη της καινοτομίας στο λογισμικό. Για το Ελεύθερο Λογισμικό, είναι κρίσιμο ότι ακόμη και οι πατενταρισμένες τεχνολογίες που περιλαμβάνονται στα πρότυπα να μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς περιορισμούς. Σε ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα συμμετάσχει σε ένα πάνελ για το Ελεύθερο Λογισμικό και την προτυποποίηση.  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη, Ελβετία

18 November 2010

Συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2010 στη Ζυρίχη. Θα συναντηθούμε στις 18:30 στο "Pausenraum" του "Spielwerkstatt Murmel", Kanonengasse 16, πρώτος όροφος (Zeughaus 5, στους παλιούς στρατώνες στο κέντρο της πόλης· ανεβαίνετε επάνω και κάτω στο τέλος του διαδρόμου). Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!  

Συνάντηση Jabber της Κοινότητας σχετικά με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του FSFE

17 November 2010

Η edu-team του FSFE θα διοργανώσει μια συνάντηση jabber την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου για να βάλει σε προτεραιότητα τις επερχόμενες δραστηριότητες και να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο του Ελεύθερου Λογισμικού στην εκπαίδευση. Από τις 8 μμ. μεχρι τις 9 μμ., έχετε θερμή πρόσκληση συμμετοχής στη συνάντηση jabber της Κοινότητας για τη συζήτηση πάνω στο μέλλον της δραστηριότητας για την εκπαίδευση. Τι γνώμη έχετε για το Ελεύθερο Λογισμικό και την εκπαίδευση; Έχετε κάποιες ιδέες; Μπορείτε εύκολα να βρείτε λεπτομέρειες για το πώς θα συμμετάσχετε στη συζήτηση, στο wiki.

Το FSFE στο OpenRheinRuhr 2010, Oberhausen, Γερμανία

13 – 14 November 2010

Η γνώση είναι δύναμη - από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Όποιος ελέγχει τις δομές μέσα από τις οποίες μοιραζόμαστε τη γνώση, έχει τον έλεγχο των επικοινωνιών μας. Για αυτό η διάλεξη του Matthias Kirschner έχει τίτλο «Ελευθερία, Εξουσία, Λογισμικό». Αρχίζει στις 12:20 και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Το OpenRheinruhr γίνεται στο Μουσείο Βιομηχανίας της Ρηνανίας, στο Oberhausen. Η είσοδος κοστίζει 3€ για μια ημέρα και 5€ για δύο ημέρες.

Το FSFE στο SFScon, Μπολζάνο, Ιταλία

12 November 2010

Στο φετινό Συνέδριο του Νοτίου Τιρόλου για το Ελεύθερο Λογισμικό, ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα μιλήσει για το Ελεύθερο Λογισμικό και την επιχειρηματική καινοτομία. Ο Henrik Sandklef από τη Σουηδική ομάδα του FSFE θα κάνει μια επισκόπηση της κατάστασης σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό στη Σουηδία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή.  

Το FSFE επίτιμος προσκεκλημένος στην Ένωση Δημόσιου Διαλόγου του Βερολίνου

11 November 2010

Το FSFE έχει προσκληθεί από την Ένωση Δημόσιου Διαλόγου του Βερολίνου (Berlin Debating Union) για μια ομιλία στην πρώτη φετινή εκδήλωση Knowledge Sharing Evening. Η ομιλία του Matthias Kirschner θα αρχίσει στις 7μμ, και έπειτα το κοινό θα έχει την ευκαρία να θέσει ερωτήσεις. Στις 8.15μμ θα ξεκινήσει η συζήτηση γύρω από το θέμα του Ελεύθερου Λογισμικού. Συνεπώς, η συνάντηση της Κοινότητας Βερολίνου για τις 11 Νοεμβρίου θα γίνει κατ' εξαίρεση στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Humboldt, στην αίθουσα Orbis Humboldtianus, πάνω από το Audimax. Η εκδήλωση Knowledge Sharing Evening θα προσελκύσει φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια του Βερολίνου και ελπίζουμε να δούμε και εσάς εκεί !

Free Society Conference: Διαίρει και Βασίλευε-ξανά

06 – 07 November 2010

Το FSFE συν-διοργανώνει το Free Society Conference and Nordic Summit (FSCONS). 'Divide and Reconquer: Regaining Control Of Our Communications' θα είναι η ενότητα διαλέξεων του FSFE και θα περιλαμβάνει πέντε ομιλίες που θα διερευνούν τον έλεγχο πάνω στην ελευθερία στην καθημερινή online επικοινωνία.  

7th Brandenburger Linux-Information day

06 November 2010

Το Πανεπιστήμιο του Πότσδαμ φιλοξενεί την 7th Brandenburger Linux Information day (BLIT). Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα περίπτερο με πληροφορίες και υλικό για το Ελεύθερο Λογισμικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο χώρο εργασίας. Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου για αυτήν την εκδήλωση. Φέρτε μαζί σας τις ερωτήσεις που έχετε για το Ελεύθερο Λογισμικό!

5η έκδοση της T-DOSE

06 – 07 November 2010

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Fontys στο Αϊντχόβεν φιλοξενεί την 5η έκδοση της T-DOSE στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2010. Το FSFE θα είναι εκεί με περίπτερο με πληροφορίες και υλικό για το Ελεύθερο Λογισμικό. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο online. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί !

Ημέρα Ενδιαφερομένων για την Ψηφιακή Ατζέντα

25 October 2010

Η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνία της Πληροφορίας διοργανώνει μια ημερίδα τεχνικών συνεδρίων για την ανάπτυξη «Μεγάλων Ιδεών» για την Ψηφιακή Ατζέντα της Επιτροπής. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα συμμετάσχει για να διερευνήσει τις δυνατότητες για ένα ελεύθερο νέφος..  

TEDxRheinNeckar

23 October 2010

Ο Georg Greve, Ιδρυτής του FSFE, θα μιλήσει στην εκδήλωση TEDxRheinNeckar στο Πανεπιστήμιο του Mannheim, στη Γερμανία. Η ομιλία του Georg θα έχει θέμα «Η σημασία του Ελεύθερου Λογισμικού για την κοινωνία». Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την TEDxRhienNeckar, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εγγραφείτε (υπάρχει κόστος εγγραφής).

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

15 October 2010

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο, Γερμανία

14 October 2010

Αυτόν τον μήνα και πάλι, η συνάντηση της Κοινότητας Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί στο Newthinking Store, Tucholskystr. 48, 10117 Berlin. Θα είμαστε εκεί από τις 19:30. Ο Torsten Grote θα κάνει μια παρουσίαση "Centralised Internet Services and Problems of Power". Η ομιλία αυτή θα δείξει την τάση προς τις συγκεντροποιημένες υπηρεσίες και θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Θα ολοκληρώσει με κάποιες λύσεις και στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να διατηρήσουν τον έλεγχο των υπολογιστών και των δεδομένων τους. Άλλα θέματα για αυτήν τη συνάντηση είναι η συνέχεια της εκστρατείας PDFreaders και οι δύο επερχόμενες εκδηλώσεις : FSCONS και BLIT, και οι δύο στις 6 Νοεμβρίου.

Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

WIPO: Διαρκής Επιτροπή για τη Νομοθεσία περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

11 – 15 October 2010

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) στη Γενεύη, η Διαρκής Επιτροπή για τη Νομοθεσία περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας συνέρχεται για τη 15η σύνοδο. Στα θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνεται η δυνατότητα απονομής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο λογισμικό και η σχέση ανάμεσα στις πατέντες και τα πρότυπα. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff συμμετέχει στη συνάντηση για να βοηθήσει στη θέσπιση κανόνων, νομοθεσίας και πρακτικών ευνοϊκών για το Ελεύθερο Λογισμικό.  

FSFE Websprint

09 – 10 October 2010

Το Σαββατοκύριακο, η ομάδα ιστού του FSFE θα συναντηθεί για να εργαστεί πάνω στον ιστότοπο του FSFE. Μια νέα σχεδίαση για το FSFE θα γίνει και ένας όγκος βελτιώσεων θα εφαρμοστεί. Για αυτήν τη μοναδική σύναξη, χρειαζόμαστε Προγραμματιστές (HTML, CSS, XSLT, Perl), καλούς χρήστες της Αγγλικής στον προφορικό και γραπτό λόγο και μεταφραστές (για όλες τις γλώσσες). Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις αναληφθείσες δραστηριότητες, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το πρόγραμμα

Το Web sprint θα γίνει στο Γραφείο του FSFE στο Βερολίνο, στην Linienstr. 141, 10115 Berlin. Στους συμμετέχοντες προσφέρονται σνακς και αναψυκτικά. Αν θέλετε να περάσετε κάποιο χρόνο με την ομάδα ιστού αλλά χωρίς να τους ενοχλείτε, ελάτε μαζί μας στο δείπνο - ξεκινάμε από την Linienstr. στις 19.00 την Παρασκευή και το Σάββατο και στις 18.00 την Κυριακή.

Ημέρες IRILL, Παρίσι, Γαλλία

04 October 2010

Στο συνέδριο IRILL για την έρευνα στο Ελεύθερο Λογισμικό που γίνεται στο Παρίσι, Γαλλία, και ο Πρόεδρος Karsten Gerloff και ο ιδρυτικός Πρόεδρος Georg Greve θα μιλήσουν κατά την εναρκτήρια σύνοδο. Η ομιλία του Karsten έχει τίτλο "Enlightening! Free Software research in context". Ο Georg θα δώσει μια ομιλία με θέμα "Free Software and the playing field". Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή.  

Σεμινάριο στο Westminster eForum στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

23 September 2010

Στο Σεμινάριο του Westminster eForum στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Ελεύθερο Λογισμικό στις επιχειρήσεις και στην κυβέρνηση». Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν εδώ.

Ημέρα για την Ελευθερία στο Λογισμικό 2010

18 September 2010

Η Ημέρα για την Ελευθερία στο Λογισμικό (Software Freedom Day, SFD) είναι ένας παγκόσμιος εορτασμός του Ελεύθερου Λογισμικού. Αξιοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να μοιραστείτε με την κοινότητά σας τα πλεονεκτήματα του Ελεύθερου Λογισμικού στις επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, στον δημόσιο τομέα και στην κατοικία. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της SFD για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εκδηλώσεις στην περιοχή σας, ιδέες και δραστηριότητες, και για να δηλώσετε συμμετοχή.

Για να εορταστεί η Ημέρα για την Ελευθερία στο Λογισμικό, ο Karsten Gerloff θα μιλήσει στην πανηγυρική εκδήλωση στη Βασιλική Βιβλιοθήκη της Χάγης, Ολλανδία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ατζέντα.

FrOSCamp, Ζυρίχη, Ελβετία

17 – 18 September 2010

Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2010, το πρώτο FrOSCamp θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ETH Zurich στο κτήριο CHN του Zentrum campus, Universitätsstrasse 16, Zurich. Ο Reinhard Müller θα δώσει μια διάλεξη με τίτλο "Free yourself - how to save the world in five easy steps" (στα Γερμανικά), και θα παρουσιαστεί η εργασία του FSFE και της Κοινότητας με ένα εκθεσιακό περίπτερο. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εγγραφή.  

Φόρουμ Διακυβέρνησης Διαδικτύου 2010 στο Βίλνιους, Λιθουανία

16 September 2010

Ο Karsten Gerloff, Πρόεδρος του FSFE, θα μιλήσει σε μια ημερίδα στο φετινό Φόρουμ Διακυβέρνησης Διαδικτύου (Internet Governance Forum, IGF) στο Βίλνιους, Λιθουανία. Το θέμα είναι «Δεδομένα στο Σύννεφο: Πού ταιριάζουν τα Ανοιχτά Πρότυπα;». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, από τις 14:15 μέχρι τις 16:15. Το FSFE ασχολείται με το IGF από την πρώτη του έκδοση το 2006 και είναι τμήμα του Δυναμικού Συνασπισμού για τα Ανοιχτά Πρότυπα.

Berlin Linux User Group's Vortragsabend

15 September 2010

Η Ομάδα Χρηστών Linux Βερολίνου – BeLUG – θα έχει συνάντηση στις 15 Σεπτεμβρίου 2010, στις 18:00 για ένα απόγευμα παρουσιάσεων. Ο Torsten Grote (FSFE) θα μιλήσει για Cloud Computing & Software as a Service (SaaS). Οι παρουσιάσεις, οι συναντήσεις και οι ημερίδες είναι δωρεάν. Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενθουσιώδεις οπαδούς του GNU/Linux. Θα συναντηθούμε στο IN-Berlin, Lehrter Str. 53, 10557 Berlin-Mitte. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν εδώ.

TEDxEutropolis στο Heerlen, Ολλανδία

10 September 2010

Ο Karsten Gerloff, Πρόεδρος του FSFE, θα μιλήσει στην εκδήλωση TEDxEutropolis στο Heerlen, Ολλανδία, που διοργανώνεται από το πρόγραμμα TEDx του TED (Technology, Entertainment & Design). Η διοργάνωση της Eutropolis γίνεται με πρόθεση να συγκεντρωθούν οι λαμπρότερες ιδέες για να ενισχύσουν ένα οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στις παραμεθόριες περιοχές του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Η ομιλία του Karsten θα αρχίσει στις 11:35. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την TEDxEutropolis, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να εγγραφείτε (θα πρέπει να καταβληθεί κάποιο ποσό για την εγγραφή).

Η υπαίθρια αγορά της Λιλ, Γαλλία

04 – 05 September 2010

Η υπαίθρια αγορά της Λιλ είναι μια δημοφιλής ετήσια εκδήλωση στους δρόμους της Λιλ (βόρεια Γαλλία). Το FSFE θα έχει ένα περίπτερο εκεί για τη γνωριμία του κοινού με το Ελεύθερο Λογισμικό. Μη διστάσετε να μας συναντήσετε!

Το περίπτερο βρίσκεται στην Place du Vieux Marché aux Chevaux και θα ζωντανεύει με μέλη από τη Γαλλία, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο του FSFE, Karsten Gerloff και τον Rainer Kersten. Αν σχεδιάζετε να έρθετε να μας δείτε, ενημερώστε μας!

Συνάντηση της Κοινότητας στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

01 September 2010

Την Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στην περιοχή Ρήνου/Μάιν θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο kp-21, Bachmannstraße 2-4, 60488 Frankfurt/Main. Θα είμαστε εκεί γύρω στις 20:00. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στο wiki.

Πάρτι με ψητά από το FSFE και KDE

27 August 2010

Το KDE e.V. και το γραφείο του FSFE στο Βερολίνο σας προσκαλούν στα γραφεία τους για το μπάρμπεκιου πάρτι με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της έκδοσης KDE 4.5 την Παρασκευή 27 Αυγούστου στην Linienstr. 141. Το γραφείο βρίσκεται στην πίσω αυλή.

Θα φροντίσουμε για τα ποτά, το ψωμί, τη σαλάτα και την ψησταριά. Παρακαλούμε φέρτε μαζί σας και το φαγητό της προτίμησής σας!

Αν σκοπεύετε να παρευρεθείτε, ενημερώστε μας πριν από τις 20 Αυγούστου.

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο, Γερμανία

12 August 2010

Αυτόν τον μήνα και πάλι, η συνάντηση της Κοινότητας Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί στο Newthinking Store, Tucholskystr. 48 10117 Berlin. Θα είμαστε εκεί από τις 19:30. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας στο Forchheim, Γερμανία

06 August 2010

Την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Κοινότητας στο εστιατόριο "Roter Ochs" στο Forchheim. Όσοι ενδιαφέρονται για μια ενθουσιώδη συζήτηση σε εστιατόριο με καλή δικτυακή σύνδεση είναι ευπρόσδεκτοι. Παρακαλούμε πείτε μας στο contact@fsfe.org αν σκοπεύετε να παρευρεθείτε.

Συνάντηση GNU Hackers στη Χάγη, Ολλανδία

24 – 27 July 2010

Σχετικά με το συνέδριο GUADEC 2010, οι συνεισφέροντες στο GNU καλούνται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση European GNU Hackers Meeting στη Χάγη, στην Ολλανδία. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί ειδικά στην «κατασκευή αποκεντρωμένων εφαρμογών GNU» με έμφαση στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Ζητείται από τους συμμετέχοντες να εγγραφούν.

Ομιλία για την «Ελευθερία στο Σύννεφο»

24 July 2010

Στο FISL 11 στο Porto Alegre, Βραζιλία, ο Πρόεδρος του FSFE θα μιλήσει για το πώς μεταφέρονται οι ιδέες για την ελευθερία στο λογισμικό, στον κόσμο της χρήσης υπολογιστών στο σύννεφο και στο software as a service. Η ομιλία αρχίζει στις 18:00 τοπική ώρα.

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

16 July 2010

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Ο Karsten Gerloff δίνει ομιλία στο Μπιλμπάο, Ισπανία

15 July 2010

Στις 12:00 ο Karsten Gerloff, Πρόεδρος του FSFE, θα δώσει μια ομιλία με θέμα "Haciendo mas - El Software Libre en la empresa" στο Parque teconogico Zamudio, Edificio ESI, Room no 204, Zamudio. Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Δικτυακή συνάντηση στο Μπιλμπάο, Ισπανία

15 July 2010

Στις 16:00 διάφορα Μέλη και αντιπρόσωποι οργανισμών από τη Βόρεια Ισπανία και ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα συναντηθούν στο Universidad de Deusto, Campus Bilbao, Faculdad de Ingeneria, 2o pisto, 211bis, Sala de Videoconferencias. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να συμμετάσχει.

Συνάντηση της Κοινότητας στο Μπιλμπάο, Ισπανία

15 July 2010

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στο Μπιλμπάο με τον πρόεδρο του FSFE Karsten Gerloff. Στις 21:00 θα συναντηθούμε στο Bar "Bilbao", Plaza Barria, Bilbao. Οι επισκέπτες είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα αν είναι Μέλη ή όχι. Αν σχεδιάζετε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε στείλτε ένα σύντομο μήνυμα στο contact@fsfe.org.

Συνάντηση της Κοινότητας στο San Sebastian, Ισπανία

13 July 2010

Στις 20:00 η πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στη Donostia/San Sebastian l θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο "Kaska Zuri", Paseo de Salamanca, Donostia/San Sebastian. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα συναντηθεί με τα Μέλη και άλλους υποστηρικτές του Ελεύθερου Λογισμικού από την περιοχή. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Το εστιατόριο βρίσκεται 2 λεπτά από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στη Boulevard. Αν σχεδιάζετε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε στείλτε ένα σύντομο μήνυμα στο contact@fsfe.org.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη, Ελβετία

08 July 2010

Συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου 2010 στη Ζυρίχη. Θα συναντηθούμε στις 18:30 στο "Pausenraum" του "Spielwerkstatt Murmel", Kanonengasse 16, πρώτος όροφος (Zeughaus 5, στους παλιούς στρατώνες στο κέντρο της πόλης·ανεβαίνετε επάνω και κάτω στο τέλος του διαδρόμου). Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!  

Συνάντηση για το Ελεύθερο Λογισμικό (RMLL), Μπορντώ, Γαλλία

06 – 11 July 2010

Η Συνάντηση του 2010 για το Ελεύθερο Λογισμικό (Libre Software Meeting) είναι ένα μη-εμπορικό συνέδριο με ομιλίες, ημερίδες και στρογγυλά τραπέζια για το Ελεύθερο Λογισμικό και τις εφαρμογές του. Το LSM παρέχει έναν τόπο ανταλλαγών και συνάντησης ανάμεσα σε προγραμματιστές Ελεύθερου Λογισμικού, χρήστες και επενδυτές. Φέτος, θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Bordeaux 1.

Ενημέρωση: Το FSFE θα παρουσιάσει τις δραστηριότητές του με ένα περίπτερο. Αναζητάμε εθελοντές στο περίπτερο για να βοηθήσουν. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, να επικοινωνήσει στο contact@fsfe.org.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Graz, Αυστρία

01 July 2010

Αυτήν τη φορά, η συνάντηση της Κοινότητας του Graz θα γίνει στο Realraum, το οποίο βρίσκεται στην Jakoministraße 16, 8010 Graz. Θα είμαστε εκεί από τις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας στο Άαχεν

30 June 2010

Την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010, η πρώτη συνάντηση της Κοινότητας του Άαχεν θα πραγματοποιηθεί στο "Labyrinth", Pontstr. 156, 52062 Aachen. Ο πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα παρευρεθεί επίσης. Εκείνο το απόγευμα, δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου στο πρόγραμμα. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι!

Συνάντηση της Κοινότητας, κοινωνική εκδήλωση της γενικής συνέλευσης του FSFE, Μπολζάνο, Ιταλία

19 June 2010

Κάθε φορά που τα μέλη της γενικής συνέλευσης του FSFE έχουν ετήσια συνάντηση, συνευρισκόμαστε με την τοπική κοινότητα το Σάββατο το βράδυ. Θα θέλαμε να σας συναντήσουμε, να συζητήσουμε για το Ελεύθερο Λογισμικό και για την αντίληψή σας για την κατάσταση του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ιταλία και τι μπορούμε να κάνουμε. Χρόνος: Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, 18:00. Τόπος: Hotel Bemelmans Post, Ritten/Renon, Bolzano, Italy. Πληροφορίες μετάβασης.

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

18 June 2010

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας στο Tampere, Φινλανδία

10 June 2010

Θέμα: OpenStreetMap - η Wikipedia των χαρτών
Χρόνος: Πέμπτη 10.06.2010 18:00
Τόπος: Demola, Väinö Linnan aukio 15 (3rd floor) Tampere
Ο ειδικός στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) Jukka Rahkonen μιλάει για το OpenStreetMap-project και πώς μπορείτε να συμβάλλετε σε αυτό με τη δική σας συσκευή GPS και πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε δεδομένα OSM για να σχεδιάσετε δικούς σας χάρτες και υπηρεσίες GIS που είναι σύμφωνες με τα πρότυπα OGC.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Δεν απαιτείται εγγραφή, αλλά αν σχεδιάζετε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο fsfe-fi at lists.fsfe.org.  

“LinuxTag” στο Βερολίνο, Γερμανία

09 – 12 June 2010

Η “LinuxTag” είνα μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό στην Ευρώπη. Φέτος, ο Matthias Kirschner θα δώσει μια ομιλία με θέμα “Οι 8 παρεξηγήσεις του Ελεύθερου Λογισμικού” και ο Torsten Grote με τον Karsten Gerloff, Πρόεδρο του FSFE, θα μιλήσουν για Cloud Computing. Η εκδήλωση θα γίνει στα Berlin fairgrounds, Messedamm 22, 14055 Berlin, Entrance: Hall 7. Οι επισκέπτες πρέπει να κλείσουν εισιτήριο (περισσότερες πληροφορίες).  

Η ACTA και οι επιπτώσεις της στο Ελεύθερο Λογισμικό, Συνάντηση της Κοινότητας στο Jabber

02 June 2010

Εξαιτίας οργανωτικών ζητημάτων, η συνάντηση αναβάλλεται για την Τετάρτη 23 Ιουνίου. Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση. Η Julia Klein, η νεοεκλεγείσα αντιπρόσωπος της Κοινότητας, διοργανώνει μια συνάντηση jabber μαζί με τον Torsten Grote, τον Συντονιστή για τη Γερμανία Matthias Kirschner και τον Συντονιστή για τη Γαλλία Hugo Roy για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα των μελών σχετικά με τη Συμφωνία Αποτροπής Παραχάραξης του Εμπορίου (Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA). Όποιος θέλει να κάνει ερωτήσεις για την ACTA ή για τη θέση του FSFE σε αυτό το ζήτημα, καλείται να συμμετάσχει στην επόμενη Συνάντηση στο Jabber, online στον ιστοχώρο συζήτησης της κοινότητάς μας την Τετάρτη, 2 Ιουνίου στις 20:00 CEST (21:00 EEST).  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Siegen

02 June 2010

Στις 2 Ιουνίου στις 20:00 θα γίνει συνάντηση της Κοινότητας στο εστιατόριο "Schwarzes Schaf", Erzstraße 46, 57076 Siegen. Ο Christian Holz, Εκτελεστικός Διευθυντής του FSFE, θα είναι εκεί επίσης. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.

"Linuxwochen" στο Eisenstadt, Αυστρία

28 – 29 May 2010

Πολλές ομιλίες για αρχάριους και ειδικούς θα παρουσιαστούν στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Eisenstadt, με επίκεντρο το Ελεύθερο Λογισμικό στην εκπαίδευση. Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα ενημερωτικό περίπτερο και ο Peter Bubestinger θα μιλήσει με θέμα «Ελευθερία της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή; Ελεύθερο Λογισμικό!»

OpenYourWorld.com: Ενημέρωση σχετικά με την τεχνολογία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

27 May 2010

Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα κάνει «Μια ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση» για το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοικτά Πρότυπα κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στον ιστό που διοργανώνει η Red Hat, με τίτλο "Open Your World". Το σεμινάριο αρχίζει στις 14:45 CET και ο Karsten θα μιλήσει από τις 15:45 CET. Θα μοιραστεί την εικονική εξέδρα με τον Graham Taylor από το OFE.  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη, Ελβετία

20 May 2010

Συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2010 στη Ζυρίχη. Θα συναντηθούμε στις 18:30 στο "Pausenraum" του "Spielwerkstatt Murmel", Kanonengasse 16, πρώτος όροφος (Zeughaus 5, στους παλιούς στρατώνες στο κέντρο της πόλης·ανεβαίνετε επάνω και κάτω στο τέλος του διαδρόμου). Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!  

Παρουσίαση «Το Ελεύθερο Λογισμικό στα σχολεία - οι απόψεις των διευθυντών» στο Tampere, Φινλανδία

12 May 2010

Το τμήμα Business Information Management and Logistics του Πολυτεχνείου του Tampere και το Agora Center του Πανεπιστημίου Jyväskylä έχουν εκπονήσει μια μελέτη για το Ελεύθερο Λογισμικό στα σχολεία της Φινλανδίας. Στις 12 Μαΐου 2010 στις 18:00 στη Demola, Väinö Linnan aukio 15, 3ος όροφος, Tampere, ο ερευνητής Kimmo Wideroos θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα και θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για τη δυνατότητα και τις προοπτικές του Ελεύθερου Λογισμικού στα σχολεία.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Δεν απαιτείται εγγραφή, αλλά αν σχεδιάζετε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε στείλτε μας ένα μήνυμα στο fsfe-fi at lists.fsfe.org.  

Μετάλλιο Theodor Heuss, Στουτγάρδη, Γερμανία

07 – 08 May 2010

Την Παρασκευή το απόγευμα πολλοί από εμάς θα παρευρεθούν στη φετινή ημερίδα του Ιδρύματος Theodor Heuss με θέμα «κοινωνική οικονομία της αγοράς και παγκοσμιοποίηση». Το Σάββατο η τελετή της απονομής του Μεταλλίου Theodor Heuss θα αρχίσει στις 10 πμ και θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 12:30. Η εκδήλωση θα γίνει στο "Alte Reithalle" στη Στουτγάρδη, κοντά στον κεντρικό σταθμό. Θα χρειαστείτε πρόσκληση από το Ίδρυμα Theodor Heuss για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση. Αλλά αν ενδιαφέρεστε να είστε μαζί μας στον εορτασμό, έχει μείνει ένας μικρός αριθμός προσκλήσεων. Σε αυτήν την περίπτωση παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γερμανική ομάδα.  

"Linuxwochen" στη Βιέννη, Αυστρία

06 – 08 May 2010

Για τρεις ημέρες, το παλιό δημαρχείο της Βιέννης φιλοξενεί φέτος την εκδήλωση "Linuxwochen" με πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα και ημερίδες. Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα ενημερωτικό περίπτερο και ο Peter Bubestinger θα μιλήσει με θέμα «Ελευθερία της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή; Ελεύθερο Λογισμικό!»  

Συνάντηση της Κοινότητας Στουτγάρδης

06 May 2010

Τα μέλη της ομάδας της Κοινότητας Στουτγάρδης θα συναντηθούν στο Cafe Stella, Hauptstätter Straße 57, 70178 Stuttgart στις 06 Μαΐου 2010 στις 8.00. Θα εορτάσουμε για το Μετάλιο Theodor Heuss μαζί με τον Matthias Kirschner (Συντονιστή για την Γερμανία και την Κοινότητα). Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να εορτάσουν μαζί μας.

Συνάντηση της Κοινότητας στο Γκέτεμποργκ

06 May 2010

Στις 6 Μαΐου είναι και πάλι ώρα για μια συνάντηση της Κοινότητας στο Γκέτεμποργκ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Gnutiken, Övre Husargatan 27, και θα αρχίσει στις 6 μμ. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Συνάντηση της Κοινότητας στο Ντύσελντορφ

28 April 2010

Ημερομηνία και ώρα: 26.05.2010 19:30 CEST
Τόπος: "Friedrichskrone" Talstraße/Kirchfeldstraße στο Ντύσελντορφ
Θέματα: Ό,τι θέλουν οι συμμετέχοντες
Οι επισκέπτες είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι.

Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού στην Krems, Αυστρία

27 April 2010

Από τις 9:00πμ, το Donau-Universität Krems προσκαλεί δασκάλους, μαθητές, γονείς και όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα οφέλη της χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού και GNU/Linux στο σχολικό περιβάλλον. Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα εκθετήριο, και ο Peter Bubestinger θα μιλήσει με θέμα "Ελευθερία της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή; Ελεύθερο Λογισμικό!" (στα Γερμανικά).  

Ομιλία "Ελεύθερο Λογισμικό / Ελεύθερη Κοινωνία", Backnang, Γερμανία

25 April 2010

Στις 25 Απριλίου στις 7μμ ο Matthias Kirschner θα αναλύσει τι είναι το Ελεύθερο Λογισμικό, θα μιλήσει για τη σημασία του για την κοινωνία και για ποιο λόγο οι πολιτικοί θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η νεολαία των Πρασίνων. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται είναι προσκαλεσμένοι στην παρουσίαση και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Η ομιλία θα γίνει στο "Kreishaus der Jugendarbeit", Marktstraße 48, 71522 Backnang.

"Linuxtage" στο Graz, Αυστρία

24 April 2010

Μια ολόκληρη ημέρα στο FH Joanneum γεμάτη με παρουσιάσεις και ομιλίες προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους χρήστες, διαχειριστές συστημάτων και προγραμματιστές λογισμικού να επεκτείνουν τη γνώση τους για το GNU/Linux και το Ελεύθερο Λογισμικό. Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα ενημερωτικό περίπτερο και ο Peter Bubestinger θα μιλήσει με θέμα "Ελευθερία της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή; Ελεύθερο Λογισμικό!"  

"Γιατί Ελεύθερο Λογισμικό;", Βερολίνο, Γερμανία

21 April 2010

Σις 21 Απριλίου 6μμ ο Matthias Kirschner θα δώσει μια ομιλία στο BLUG στο Βερολίνο για να μιλήσει για τη σπουδαιότητα του Ελεύθερου Λογισμικού στην κοινωνία. Η ομιλία θα γίνει στην Lehrter Straße 53, 10557 Berlin-Mitte. Όσοι ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό είναι προσκαλεσμένοι στην ομιλία.

Συνάντηση της Κοινότητας στο Tampere

14 April 2010

Ο συντονιστής της Φινλανδικής ομάδας Otto Kekäläinen θα κάνει μια παρουσίαση (στα Φινλανδικά) σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού, η οποία θα συνεχιστεί μετά το απόγευμα με μια άτυπη συζήτηση για το ελεύθερο λογισμικό.

Η συνάντηση είναι ανοικτή προς όλους και δεν υπάρχει υποχρεωτική εγγραφή. Ωστόσο, σας συνιστούμε να μας ειδοποιήσετε στο fsfe-fi@lists.fsfe.org για να έχουμε αρκετά αναψυκτικά για όλους.

Τόπος: Demola, 3ος όροφος, meeting room GAIA (Väinö Linna's square 15, Tampere)
Χρόνος: Τετ 14 Απριλίου 2010 στις 6 μμ

"Linuxwochen" στο Linz, Αυστρία

14 – 17 April 2010

Η εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Linz προσφέρει ημερίδες, εργαστήρια κώδικα, παρουσιάσεις και παραστάσεις στην περιοχή των ψηφιακών τεχνών και του πολιτισμού. Το FSFE έχει παρουσία με ένα περίπτερο όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν για το Ελεύθερο Λογισμικό πίνοντας ένα φλυτζάνι καφέ.  

Συνέδριο Freedom Task Force ELN, Άμστερνταμ, Ολλανδία

08 – 09 April 2010

Η Ομάδα Εργασίας Ελευθερίας (Freedom Task Force), το νομικό και αδειών χρήσης τμήμα του FSFE, θα διοργανώσει το τρίτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αδειοδότησης και Νομικών Θεμάτων στις 8 και 9 Απριλίου 2010 στο Άμστερνταμ, Ολλανδία. Αυτό το συνέδριο παρέχει στους νομικούς ειδικούς ένα forum για συζητήσεις σε διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, διαδικασίες συμμόρφωσης, διαχείριση αδειών χρήσης και άλλα νομικά ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής αγοράς Ελεύθερου Λογισμικού. Υπάρχει περιορισμένος χώρος διαθέσιμος στην εκδήλωση και η παρουσία για μέλη εκτός δικτύου είναι δυνατή με πρόσκληση μόνο.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Γκέτεμποργκ, Σουηδία

08 April 2010

Στις 8 Απριλίου είναι και πάλι καιρός για μια συνάντηση της Κοινότητας στο Γκέτεμποργκ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Gnutiken, Övre Husargatan 27 και θα ξεκινήσει στις 6 μμ. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο

08 April 2010

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου θα συγκληθεί στις 8 Απριλίου. Ο τόπος συνάντησης είναι όπως πάντα το NewThinkingStore στην Tucholskystraße 48. Η Lena θα μιλήσει για “Γυναίκες, Ισότητα και (Ελεύθερο) Λογισμικό”. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να συζητήσουν για ζητήματα σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό.

Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων

31 March 2010

Στις 31 Μαρτίου, άτομα και ομάδες από όλον τον κόσμο θα εορτάσουν την Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων (Document Freedom Day) για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα Ανοικτά Πρότυπα και τους ανοικτούς τύπους αρχειοθέτησης εγγράφων. Η ενημερωτική δράση διοργανώνεται για τρίτη φορά με την επιμέλεια του FSFE. Ο ιστότοπος της ενημερωτικής δράσης περιέχει ιδέες για κινητοποίηση. Ελάτε και εορτάστε την ελευθερία στα έγγραφα μαζί μας!  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Graz, Αυστρία

25 March 2010

Αυτήν τη φορά, η συνάντηση της Κοινότητας του Graz θα γίνει στο Realraum, που βρίσκεται στην Jakoministraße 16, 8010 Graz. Θα είμαστε εκεί από τις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση διαβούλευσης ενδιαφερομένων για την ACTA, Βρυξέλλες, Βέλγιο

22 March 2010

Η ACTA είναι μια διεθνής συμφωνία πάνω στα πνευματικά δικαιώματα και στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, την οποία πολλές αναπτυγμένες χώρες διαπραγματεύονται τώρα μυστικά. Ενώ κανένα επίσημο κείμενο δεν έχει δημοσιευθεί, πολυάριθμες διαρροές εγγράφων δείχνουν ότι η συμφωνία αυτή θα περιορίσει περαιτέρω την ελευθερία μας για να μοιραζόμαστε και να επαναχρησιμοποιούμε τη γνώση. Η Γενική Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει μια συνάντηση διαβούλευσης των ενδιαφερομένων μερών για να ενημερώσει τους Ευρωπαίους πολίτες για την τρέχουσα φάση των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα συμμετάσχει στη συνάντηση και θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Ελεύθερου Λογισμικού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, αλλά απαιτείται εγγραφή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπόσχεται να προβάλλει την εκδήλωση ζωντανά στον ιστό.  

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

19 March 2010

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη, Ελβετία

18 March 2010

Συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2010 στη Ζυρίχη. Θα συναντηθούμε στις 18:30 στο "Pausenraum" του "Spielwerkstatt Murmel", Kanonengasse 16, πρώτος όροφος (Zeughaus 5, στους παλιούς στρατώνες στο κέντρο της πόλης· ανεβαίνετε επάνω και κάτω στο τέλος του διαδρόμου). Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Αμβούργο, Γερμανία

17 March 2010

Η πρώτη συνάντηση της Κοινότητας του Αμβούργου θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Roxie, Rentzelstr. 6, 20146 Αμβούργο (κοντά στο πανεπιστήμιο). Για λεπτομέρειες δείτε Ομάδα Κοινότητας Αμβούργου.

Chemnitzer "LinuxTage", Chemnitz, Γερμανία

13 – 14 March 2010

Το FSFE θα έχει ένα περίπτερο στη "LinuxTage", μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό στη Γερμανία. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει το εργαστήριο για την έξυπνη κάρτα OpenPGP του Martin Gollowitzer και ομιλίες της Lena Simon για τις Γυναίκες και Ελεύθερο Λογισμικό, του Συντονιστή του FSFE για τη Γερμανία Matthias Kirschner για 8 παρεξηγήσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό και του Προέδρου του FSFE Karsten Gerloff, ο οποίος θα μιλήσει για την Αδειοδότηση ως Στρατηγική. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια η είσοδος στο συνέδριο θα κοστίζει € 5. Το εισιτήριο με έκπτωση θα είναι € 3. Τα εισιτήρια ισχύουν και για τις δύο ημέρες και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στην είσοδο του συνεδρίου. Οι κρατήσεις δεν είναι απαραίτητες ούτε και εφικτές. Προπώληση εισιτηρίων επίσης δεν προβλέπεται. Η εκδήλωση γίνεται στην Hörsaal- und Seminar-Gebäude του Technischen Universität Chemnitz, Reichenhainer Straße 90, 09126 Chemnitz  

CeBIT “Open Source Forum”, Αννόβερο, Γερμανία

03 – 06 March 2010

Στη φετινή CeBIT, το FSFE εκπροσωπείται με δύο ομιλητές, που φέρνουν νέες προσεγγίσεις και ρίχνουν μια ματιά στο τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Την Τετάρτη στις 13:00, ο συντονιστής για τη Γερμανία Matthias Kirschner θα παρουσιάσει "8 Παρεξηγήσεις σχετικές με το Ελεύθερο Λογισμικό - ή είναι ψέμματα?" Την Πέμπτη στις 14:00, ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα μιλήσει για "Το άνοιγμα της αγοράς στο Ελεύθερο Λογισμικό: Η μάχη για τη Διαλειτουργικότητα". Και οι δύο ομιλίες θα γίνουν στο Hall 2. Εγγραφή στην εκδήλωση μπορεί να γίνει.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Γκέτεμποργκ, Σουηδία

03 March 2010

Ξεκινώντας την Τετάρτη 3 Μαρτίου, η ομάδα του FSFE στο Γκέτεμποργκ αναβιώνει την Κοινότητα με μηνιαίες συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Gnutiken στις 18:00, και είναι ανοικτές προς όλους.

"Ελεύθερο Λογισμικό: 10 μύθοι και η αλήθεια" (στα Γερμανικά), Eupen, Βέλγιο

02 March 2010

Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα δώσει μια ομιλία με τίτλο "Ελεύθερο Λογισμικό: 10 μύθοι και η Αλήθεια" στο Eupen Center for Further Education (ZAWM). Η ομιλία θα γίνει στα Γερμανικά. Ακολούθως, θα υπάρξει πολύς χρόνος για ερωτήσεις και διάλογο. Η εκδήλωση είναι δημόσια, παρακαλούμε εγγραφείτε στο schneider AT zawm.be.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Graz, Αυστρία

25 February 2010

Αυτήν τη φορά, η συνάντηση της Κοινότητας του Graz θα πραγματοποιηθεί στο Realraum, το οποίο βρίσκεται στη Jakoministraße 16, 8010 Graz. Θα είμαστε εκεί από τις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

19 February 2010

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας Στουτγάρδης

11 February 2010

Η ομάδα της Κοινότητας Στουτγάρδης θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Sophies Brauhaus στις 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 8.00 μμ, Marienstraße 28. Ο Thomas Jensch θα μιλήσει για την Εκπαιδευτική ομάδα του FSFE. Άλλο θέμα θα είναι η επανέναρξη των τακτικών συναντήσεων της Κοινότητας στη Στουτγάρδη.

Συνάντηση της Κοινότητας Βερολίνου

11 February 2010

Η ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο NewthinkingStore στις 7.30 μμ στην Tucholskystraße 48. Ο Ali Gündüz θα μιλήσει για πλήρως ελεύθερες Διανομές GNU/Linux. Ένα άλλο θέμα θα είναι η FOSDEM 2010 και η οργάνωση της DFD. Οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

FOSDEM, Βρυξέλλες, Βέλγιο

06 – 07 February 2010

Το FSFE θα έχει ένα περίπτερο στη FOSDEM, την απόλυτη Ευρωπαϊκή εκδήλωση που διοργανώνεται από την κοινότητα για την κοινότητα. Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να παρέχει ένα σημείο συνάντησης για τους προγραμματιστές του Ελεύθερου Λογισμικού. Δεν απαιτείται εγγραφή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ULB Campus Solbosh, 50 Avenue Franklin D. Roosevelt, 1050 Bruxelles.  

Ανοικτή Έκθεση Στουτγάρδης, Γερμανία

30 January 2010

Ο Björn Schießle από τη Γερμανική ομάδα θα δώσει μια ομιλία στην Ανοικτή Έκθεση της Στουτγάρδης. Η ομιλία του "Ελεύθερο Λογισμικό - Κάτι περισσότερο από μια απλή στρατηγική Ανάπτυξης Λογισμικού" θα είναι μέρος μια ημερίδας. Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 11-13. Τόπος: Forum3, Gymnasiumstr. 21, Stuttgart, Germany.  

Πρότυπα και διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον WIPO, Γενεύη, Ελβετία

25 – 29 January 2010

Για το Ελεύθερο Λογισμικό, πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί προτυποποίησης αντιμετωπίζουν τις πατενταρισμένες τεχνολογίες. H Μόνιμη Επιτροπή για τη νομοθεσία περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας του WIPO είναι το forum στο υψηλότερο επίπεδο που ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Για το FSFE, οι Karsten Gerloff και Hugo Roy θα συμμετάσχουν στη συνάντηση για να προωθήσουν τα συμφέροντα του Ελεύθερου Λογισμικού.  

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

15 January 2010

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση Κοινότητας Βερολίνου

14 January 2010

Η Ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου έχει ορίσει συνάντηση στο NewthinkingStore στις 14 Ιανουαρίου 2010 στις 7.30 μμ στην Tucholskystraße 48. Η Alina Mierlus θα μιλήσει για την επερχόμενη Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων και πώς τα Μέλη μπορούν να βοηθήσουν. Ένα άλλο θέμα θα είναι η Chemitzer Linux Tage 2010. Οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.