Zpravodaj

FSFE Newsletter February 2018

Napsal  on  

Barcelona jako první městská rada, která se připojila k FSFE ke kampaňi "Public Money? Public Code!"

"Prostředky, které pocházejí od občanů, musí být investovány do systémů, které mohou být opětovně využity a otevřeny místnímu ekosystému, "říká Francesca Bria, komisařka pro digitální technologie a inovace v Barceloně. Je hnací silou digitálního transformačního plánu města, mimo jiné - usiluje o zavedení svobodného softwaru a o otevření dat ve správě města.

Krok za krokem budou všechny klíčové aplikace nahrazeny řešeními softwarového softwaru, dokud město naposledy nenahradí svůj současně běžící systém Windows pomocí vhodného systému GNU / Linux. Tímto způsobem se Barcelona snaží dosáhnout a zajistit "úplnou technologickou suverenitu" pro obec. Na jaře roku 2019, kdy končí jeho obecní funkční období, plánuje městská rada vynaložit 70% svého softwarového rozpočtu na open-source software.

S ohledem na tuto skutečnost byla Barcelona první městskou radou, která podepsala smlouvu Otevřený Dopis pro Naší kampaň "Public Money Public? Code!" FSFE je velice potěšena, že vidí jednu z největších evropských metropolitních oblastí, která se stěhuje do svobodného softwaru, a přejeme Barcelona velkým úspěchem!

Mám rád Free Software

Každý rok naše komunita slaví dne 14. února oslavu "Mám ráda den svobodného softwaru". Naše zpráva z letošní oslavy se blíží brzy, ale rád děkujeme za stovky prohlášení prostřednictvím sociálních médií, obrázků osob oslavujících jejich oblíbené Softwarové projekty jako Vývojáři Itálie , nádherné umělecké výtvory jako ta od Grise Bouille stejně jako několik blogových příspěvků informujících o výhodách svobodného softwaru. Dokonce jsme našli lidi otvíráním otázek na vývojových platformách projektu , chceme říct "Děkujme Vám!" z "I love Free Software Day".

Děkujeme za oslavu s námi a zůstaňte naladěni na detailní zprávu.


Připojte se k naší komunitě bojovníků za svobodu.


Co vše jsme zvládli připravit? Vše o FSFE

Nepřehlédni! Nastávající eventy s FSFE

Jsme rádi, že se v Madridu ve Španělsku uskuteční první setkání s místním FSFE Únor 22 a v den Březen 3 . Přejeme všem účastníkům, aby trávili čas na setkání pozitivním a plodným způsobem. Pokud jste z této oblasti, nenechte si ujít.

Mimochodem: Pokud vám chybí místní skupina FSFE ve vaší oblasti, ale chcete začít, kontaktujte koordinátora komunity Erik Albers který vám rád pomůže s prvními kroky.

Get Active

Našli jste na internetu zajímavý příběh o svobodném softwaru, který byste chtěli sdílet? Možná máte otázku, kterou chcete diskutovat s dalšími aktivisty svobodného softwaru? Nebo chcete ohlásit vaši nadcházející událost volného softwaru nebo ohlásit poslední zprávu? Pak ji umístěte na jeden z našich veřejných konferencí a sdílejte ji s komunitou! V současné době máme aktivní veřejné seznamy adres anglicky , německy , španělsky , and řecky .

Pokud žijete v Itálii, obraťte se na své místní kandidáty během jejich současných volebních kampaní, ukažte je na náš veřejný kodex "Veřejné peníze!" kampaň a požádat je otázky, které jsme také zaslali zúčastněným stranám nebo podobných.

Přispějte do Našeho newsletter

Pokud byste chtěli sdílet nějaké myšlenky, obrázky nebo zprávy, pošlete je nám. Jako vždy je adresa newsletter@fsfe.org. Těšíme se na slyšení od vás!

Díky naší komunitě, všem dobrovolníkům , podporovatelům and přispěvovatelům kteří nám pomáhají. Děkujem všem naším překladatelům , kteří Vám pomohou přečíst newsletter ve Vašem rodném jazyce.

Your editor,
Erik Albers


Join our community of freedom fighters.