Ενημερωτικό δελτίο

Ενημερωτικό Δελτίο FSFE - Απρίλιος 2015

Γράφτηκε από  στις  

Ο Jonas Öberg επισκέπτεται τη Βοστώνη χωρίς ροζ σακίδιο στην πλάτη

Ο νέος μας Εκτελεστικός Διευθυντής Jonas Öberg έδωσε μια ομιλία στο Libreplanet, και επισκέφθηκε τη Βοστώνη για να γνωρίσει το ΔΣ και το προσωπικό του FSF. Στις αναρτήσεις του ιστολογίου του έγραψε για τη συνάντησή του με τους Matthew Garret, Benjamin Mako Hill, Bradley Kuhn, Henry Poole από το ΔΣ του FSF και το προσωπικό του FSF, καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FSF John Sullivan, και συζήτησαν πώς να βελτιώσουν τη συνεργασία και αυτές που εκτιμά ως τις δύο κύριες προκλήσεις για το FSFE:

Επιπλέον, κοιτά αναδρομικά την πρώτη του επίσκεψη, τότε που ήταν με την ιδιότητά του ως GNU webmaster, τον Δεκέμβριο του 1999, με ένα ροζ σακίδιο στην πλάτη.

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSFE) υποστηρίζει την αγωγή του Christoph Hellwig για την εφαρμογή της GNU GPL

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSFE) καλωσορίζει τη δράση που ανέλαβαν ο Christoph Hellwig μαζί με το Software Freedom Conservancy να υποχρεώσουν την VMware να συμμορφωθεί με την GNU General Public License.

Το Ελεύθερο Λογισμικό αποτελεί ένα δημόσιο κοινωνικό πόρο, και η διακυβέρνησή του βασίζεται σε νομικούς και κοινωνικούς κανόνες. Οποιοσδήποτε εκμεταλλεύεται αυτόν τον πόρο χωρίς να σέβεται αυτούς τους κανόνες και τις προδιαγραφές, προκαλεί ζημία στην ευρύτερη κοινότητα. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των προβλημάτων επιλύεται με επιτυχία μέσω διαλόγου και καλής θέλησης. Μόνον όταν αποτύχει ο διάλογος καθίστανται απαραίτητα τα νομικά μέτρα, για να προστατευθεί αυτός ο πόρος που όλοι μοιραζόμαστε.

Αν και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSFE) λυπάται που προέκυψε αυτή η αγωγή, πιστεύουμε ότι είναι ύψιστης σημασίας να διαφυλάξουμε το Ελεύθερο Λογισμικό ενάντια σε όποιους προσπαθούν να ιδιοποιηθούν αυτό που ανήκει σε όλους μας.

Κοινή δήλωση για τη χρήση Ανοικτών Προτύπων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τα Ανοικτά Πρότυπα είναι τύποι αποθήκευσης και πρωτόκολλα που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί χωρίς χρέωση και χωρίς περιορισμούς και για τα οποία δεν απαιτείται κανένα συγκεκριμένο λογισμικό από κανέναν συγκεκριμένο προμηθευτή. Είναι σημαντικό ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης και η κάθε Ευρωπαϊκή εταιρεία να έχουν το δικαίωμα να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με τη δημόσια διοίκηση, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ανοικτά Πρότυπα, χωρίς να εξαναγκάζονται να εγκαθιστούν και να χρησιμοποιούν λογισμικό οποιουδήποτε συγκεκριμένου προμηθευτή.

Την Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων (DFD), την παγκόσμια ημέρα εορτασμού για την επαύξηση της συνειδητοποίησης για τα Ανοικτά Πρότυπα, η April (Γαλλική οργάνωση Ελεύθερου Λογισμικού), η EDRi (European Digital Rights/ Ευρωπαϊκά Ψηφιακά Δικαιώματα), το Open Forum Europe (OFE), η Open Source Business Alliance (OSBA), και το FSFE, δημοσίευσαν μία κοινή δήλωση. Εκτός από τη γενική ανάδειξη του θέματος, η δήλωση εστιάζεται στην ακατάλληλη χρήση προτύπων στο πλαίσιο των αιτήσεων συμμετοχής σε προγράμματα της ΕΕ. (Η πλήρης αναφορά για τις 60 εκδηλώσεις την ημέρα DFD σε 31 χώρες θα δημοσιευθεί στις αρχές Απριλίου.)

Κάτι εντελώς διαφορετικό

Δραστηριοποιηθείτε: Διαδώστε το μήνυμα με αξεσουάρ Ελεύθερου Λογισμικού

Κατά διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, πολλοί άνθρωποι παρήγγειλαν τα αυτοκόλλητά μας “There is no cloud, just other people's computers”. Τώρα, ο Rich Folsom έγραψε ένα πρόσθετο για το Chromium, που μετατρέπει το “the cloud” σε “other people's computers”.

Αφού το slogan αυτό άρεσε σε τόσους πολλούς, τώρα έχουμε και τις αντίστοιχες “There is no cloud, just other people's computers” τσάντες στο δικό μας webshop. Επιπλέον, έχουμε ένα νέο Open Standard t-shirt με ρομπότ σε χρώματα ελαφρύ γαλάζιο ή σε non-fitted χακί, το “I love Free Software” t-shirt σε απαλό γαλάζιο, ή ένα fitted “Hacking for Freedom” t-shirt σε γκρι, καθώς και τα μεταλλικά αυτοκόλλητα “GNU/Linux inside” και μια χρυσή καρφίτσα GNU.

Αν θέλετε να διαδώσετε το μήνυμα του Ελεύθερου Λογισμικού στη δουλειά, σε συνέδρια, ή όταν κάνετε ψώνια, μπορείτε να παραγγείλετε από τα προς πώληση είδη στην ιστοσελίδα μας.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές, τα Μέλη και τους εταιρικούς δωρητές που καθιστούν εφικτό το έργο μας.
Matthias Kirschner - FSFE